سفارشات
ثبت نام/ورود

ثبت نام کاربر

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and Terms of Service apply.

اقتصاد چرخه ای (مدیریت ضایعات و زائدات کشاورزی)

اشتراک گذاری:

اشتراک گذاری مطلب

https://khantt.ir/?p=1023
کپی کنید کپی شد

جدول محتوا

یکی از موضوعات بحث برانگیز سال­های اخیر روند افزایشی ضایعات کشاورزی است که به عنوان یکی از چالش­‌های جدی اکثر کشورها بویژه کشورهای در حال توسعه مطرح است. بنابر اظهارات مسئولان، بخش کشاورزی کشور با تولید 100 میلیون تن محصولات کشاورزی در سال، نقش مهمی در تامین 90 درصد نیاز غذایی و بخش عمده مواد اولیه صنایع و در نتیجه اقتصاد کشور را دارد این در حالی است که ضایعات کشاورزی در ایران بین 30 تا 35 درصد، با ارزشی معادل 5 میلیارد دلار در سال تخمین زده می‌شود.

با توجه به حجم بالای ضایعات کشاورزی از طرفی و نبود برنامه منسجم برای کاهش و استفاده مجدد از این ضایعات، یکی از طرح­‌های تعریف شده در اندیشکده خوان مدیریت ضایعات کشاورزی و پسماندهای غذایی با رویکرد اقتصاد چرخه‌­ای است. بر این اساس تیم اقتصاد چرخه‌­ای شکل گرفته و در حال حاضر 5 پروژه مطالعاتی مختلف ذیل این پروژه در حال انجام است.

پروژه اول تبیین مفهوم و اهمیت اقتصاد چرخه‌­ای و معرفی انواع راهکارها جهت مدیریت پسماندهای کشاورزی را در دستور کار قرار دارد. معرفی فناوری‌­های مربوط به هر حوزه از مدیریت ضایعات و استارت آپ­‌های موفق هر حوزه در سطح دنیا از دیگر بخش‌­های این مطالعه است که بستر را برای انجام دیگر مطالعات در این مبحث نیز فراهم می­‌نماید.پروژه دوم در راستای احصا فناوری‌­ها جهت کاهش ضایعات در محصولات راهبردی کشاورزی کشور (غلات و دانه‌­های روغنی) می­باشد. بر این اساس این پروژه زنجیره تامین این محصولات را مورد واکاوی قرار داده تا با شناسایی و معرفی فناوری‌­ها و مکانیزاسیون مناسب موجبات کاهش ضایعات و افزایش بهره­‌وری را فراهم نماید.

با توجه به وابستگی بالای کشور به نهاده­‌های دامی[1] یکی از مسیرهای در نظر گرفته شده برای استفاده مجدد از زائدات کشاورزی و ضایعات صنایع غذایی، تولید خوراک دام است. پروژه سوم نیز در این راستا تعریف شده است تا ظرفیت­‌های مختلف کشور، با تاکید بر ضایعات و زائدات مهم­ترین محصولات کشاورزی کشور، جهت تولید خوراک دام معرفی شود.

پروژه چهارم به شناسایی ظرفیت­‌های مختلف کشور، با تاکید بر ضایعات و زائدات مهم­ترین محصولات کشاورزی جهت تولید ترکیبات زیستی ارزش‌مند اختصاص دارد و نهایتا پروژه پنجم  به جمع‌آوری اطلاعات جهت طراحی یک نرم افزار به منظور مدیریت پسماندهای زیستی می‌­پردازد. هدف اولیه برای مدیریت پسماندهای تر توسط این نرم افزار نیز تولید خوراک دام در نظر گرفته شده است.

[1] . ايران در تامين ذرت، کنجاله سويا و جو دامي حدود 75 درصد به واردات وابسته است.

 

p9 (خوان) - اقتصاد چرخه ای (مدیریت ضایعات و زائدات کشاورزی) - اقتصاد چرخه ای

طرحی گرافیکی از مقایسه اقتصاد خطی با اقتصاد چرخه‌­ای

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *